Termékenység

Magvetés. Nagy tanítás, csak nem mindegy, miként alkalmazzuk.
A pozitív gondolkodás hangzatos eszme – és van is benne Igazság. De légy éber: érdemes azt is tudni, hogyan használjuk a bennünk rejlő erőt.
Lehet mások által diktált mantrákkal hitegetni önmagunkat, ám a szakadék így egyre csak nő Hiteles Énünk és a Szerep között… Hiszen bármennyire is létező egy mosoly, ha nincs mögötte fény, csak rombolunk vele. A tudatalattink által őrizgetett belső meggyőződések, ha nincsenek összhangban az üzenetekkel, amelyek felett tudatosan kérődzünk, egy idő után teljes  káoszt teremtenek- bennünk, és általunk a külvilágban is.
Ha varázsolni szeretnél, előbb tisztítsd meg a tudatalattidat.
Ezért van az, hogy a Titok útmutatásai alapján nemhogy fejlődne és emelkedne világunk, hanem egyre mélyebb szakadékok felé hajtjuk önmagunkat: mert nem hiszünk abban, amit hirdetünk. Rejtett elmebarlangunk mélyén folyamatos a tiltakozás… “Holnapra gazdag leszek. Megérdemlem a pénzt!” – Kiáltod a világba, miközben nem történik semmi. Hallgasd csak, mit visszhangzik a tudatalatti mindeközben: “A magam fajta úgysem képes meggazdagodni. Örüljek, ha van munkahelyem… másnak még ennyi sem jut”. A belénk nevelt minták sokszor bizony erősebbek, mint a vágyaink. (Szándékosan hoztam a példát a pénzteremtésről, hiszen a Titok is ezt hangsúlyozza).
Tény, hogy a gondolat teremt – ám ha olyan egyszerű volna az élet, hogy kellemes mondatok bebiflázásával megválthatnánk önmagunkat, hemzsegne a jómódú megvilágosodottaktól a tér…
A fejlődés komoly erőfeszítéseket kíván – és mielőtt építkeznénk, feltétlenül az öntisztítás az út… Ülj a gondolatok nélküli csöndben, a természetben – és csak légy… Ez például hatékony módszere a cipelt elmeterhektől való megszabadulásnak… természetesen hosszútávon működik… (Egyébként, ha ebben a csöndben meghallod a szíved üzenetét arról, hogy merre haladj ahhoz, hogy az Isteni Tervet szolgáld – az Univerzum melléd áll, és mindenfajta direkt-görcsös teremtés nélkül küldi számodra azokat az eszközöket, amelyekre szükséged van a haladásban.)
A győzelmet nem adják ingyen. Királlyá/királynővé kell emelned magad ahhoz, hogy a mennyei királyság a Tiéd lehessen… (akkor is, ha valójában már a Tiéd)… Bizonyítani szükséges az alkalmasságot ahhoz, hogy a Szabadság világába belépést nyerhess… (akkor is, ha már ott élsz)…

Cs. Szabó Virág