A Fénypont Gyógyító Meseközpont a mese, a meseolvasás, a meseírás, a mesével való játék, és a mesével való öngyógyítás módszereinek tanítására, népszerűsítésére jött létre.
“A mese a Lélek tápláléka. Belülről gyógyít, ébreszt és tanít – anélkül, hogy ezért erőfeszítéseket kívánna tőlünk. Nem kell mást tennünk a pozitív változásért, mint élményként befogadni a történetet, azonosulni, együtt utazni képzeletünkben a Hőssel.” (szabovirag)

A “mese tején” felnőtt gyerekek egész életükben kamatoztatni tudják a gyerekkori (és mindenkori) mesélések pozitív hozadékait. Kevesebben tudják, hogy a felnőttkori meseolvasás, mesemondás szintén gyógyító erővel bír, nem véletlenül volt jelen minden ősi, bölcsességét éltető kultúrában – még nemrégiben, a falusi Fonók világában is -, a történetmesélés.

Itt tájékozódhattok Szabó Virág mesével foglalkozó programjainak – amelyeket különböző korosztályoknak kínál -, témájáról, időpontjáról, és jelentkezhettek is a különböző megmozdulásokra.
A Fénypont Műhely törekvése: fesztiválok, konferenciák megteremtése a mese népszerűsítésére. Ezek létrehozásához szponzorok és önkéntesek jelentkezését örömmel fogadjuk. 

Virág ötéves kora óta ír meséket. Nevetve mondja – kamaszként ráébredt, hogy az ő élete valójában tündérmese – jó sok próbatétellel -; abszolút tetten érhetők benne a mesei elemek. Amikor erre menthetetlenül ráeszmélt, az is megvilágosodott számára, hogy a mesei törvények bizony mindenki égi-földi útjára érvényesek – így aztán, mesével gyógyítani, inspirálni, változtatni, megérte(t)ni, tanítani lehet. Húszéves kora óta használja a történeteket az emberek segítésére, természetesen itt sem nélkülözve a játékosságot és a spontaneitást. Számtalan nyilatkozata hangzott el a médiában az elmúlt években; saját, musicalverziót is inspirált meséje a Mandralínia címet viseli. Rendszeresen foglalkozik gyerekekkel, kamaszokkal és felnőttekkel – bemutatva számukra a mesebeli varázseszközök létjogosultságát saját életünkben.
Nagy szeretettel mond igent felkérésekre a témában Budapesten és vidéken. Örömmel és rendszeresen megy iskolai csoportokhoz, hátrányos helyzetű gyerekekhez játékos meseórát tartani, előadásokat tart szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak a mese fontosságáról, gyógyító mesefoglalkozásokat kisebb létszámú csoportoknak (pl. anya-köröknek) és “egy-személyeknek”; kreatív meseakadémiája népszerű a felnőttek körében. Meggyőződése, hogy a meseírás felszabadító, gyógyító erővel bír – így aztán erre is invitálja az érdeklődőket, nagy lelkesedéssel és örömmel.

INTERJÚ VIRÁGGAL (a lap alján)

HATOSCSATORNA RIPORT
Számtalan egyéb riport, interjú készült Virággal (pl. tv2, RTL, vidéki televíziók, rádiók)

Szabó Virág végzettségei: 
Krúdy Gyula Újságíró Akadémia, szerkesztő-újságíró
Miskolci Egyetem, magyar szak
Apor Vilmos Főiskola, drámapedagógia szak (+ továbbképzések)
Kodolányi János Főiskola, mentálhigiéniai specialista
Meditációs képzések

Két, korábban írt meséje itt olvasható: Várakozás és Delfinfiú
“A mesék többsége valóban felkínálja szimbolikájával, kódjaival, üzeneteivel a gyógyulás lehetőségét – ám ez csak akkor tud beteljesedni, ha híd születik a gyermek, az ember és a történet között. Ahhoz tehát, hogy a mese igazán hatni tudjon, szükséges a meghitt tér megteremtése, amelyben készek vagyunk védelmi falainkat lebontva teljesen átadni magunkat az élménynek”. (szabovirag)

Az almenükbe látogatva izgalmas információkat találhattok a meséről. (Feltöltés alatt, folyamatos bővüléssel.)
Olvasnivalók
Néznivalók
Virágról Bővebben