A Fénypont Meseközpont a mese, a meseolvasás, a meseírás, a mesével való játék, és a mesével való öngyógyítás módszereinek tanítására, népszerűsítésére jött létre.
“A mese a Lélek tápláléka. Belülről gyógyít, ébreszt és tanít – anélkül, hogy ezért erőfeszítéseket kívánna tőlünk. Nem kell mást tennünk a pozitív változásért, mint élményként befogadni a történetet, azonosulni, együtt utazni képzeletünkben a Hőssel.” (szabovirag)

A “mese tején” felnőtt gyerekek egész életükben kamatoztatni tudják a gyerekkori (és mindenkori) mesélések pozitív hozadékait. Kevesebben tudják, hogy a felnőttkori meseolvasás, mesemondás szintén gyógyító erővel bír, nem véletlenül volt jelen minden ősi, bölcsességét éltető kultúrában – még nemrégiben, a falusi Fonók világában is -, a történetmesélés.

Itt tájékozódhattok Szabó Virág mesével foglalkozó programjainak – amelyeket különböző korosztályoknak kínál -, témájáról, időpontjáról, és jelentkezhettek is a különböző megmozdulásokra.
A Fénypont Műhely törekvése: fesztiválok, konferenciák megteremtése a mese népszerűsítésére. Ezek létrehozásához szponzorok és önkéntesek jelentkezését örömmel fogadjuk. 

Virág ötéves kora óta ír meséket. Nevetve mondja – kamaszként ráébredt, hogy az ő élete valójában tündérmese – jó sok próbatétellel -; abszolút tetten érhetők benne a mesei elemek. Amikor erre menthetetlenül ráeszmélt, az is megvilágosodott számára, hogy a mesei törvények bizony mindenki égi-földi útjára érvényesek – így aztán, mesével gyógyítani, inspirálni, változtatni, megérte(t)ni, tanítani lehet. Húszéves kora óta használja a történeteket az emberek segítésére, természetesen itt sem nélkülözve a játékosságot és a spontaneitást. Számtalan nyilatkozata hangzott el a médiában az elmúlt években; saját, musicalverziót is inspirált meséje a Mandralínia címet viseli. Rendszeresen foglalkozik gyerekekkel, kamaszokkal és felnőttekkel – bemutatva számukra a mesebeli varázseszközök létjogosultságát saját életünkben.
Nagy szeretettel mond igent felkérésekre a témában Budapesten és vidéken. Örömmel és rendszeresen megy iskolai csoportokhoz, hátrányos helyzetű gyerekekhez játékos meseórát tartani, előadásokat tart szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak a mese fontosságáról, gyógyító mesefoglalkozásokat kisebb létszámú csoportoknak (pl. anya-köröknek) és “egy-személyeknek”; kreatív meseakadémiája népszerű a felnőttek körében. Meggyőződése, hogy a meseírás felszabadító, gyógyító erővel bír – így aztán erre is invitálja az érdeklődőket, nagy lelkesedéssel és örömmel.

Szabó Virág végzettségei: 
Krúdy Gyula Újságíró Akadémia, szerkesztő-újságíró
Miskolci Egyetem, magyar szak
Apor Vilmos Főiskola, drámapedagógia szak (+ továbbképzések)
Kodolányi János Főiskola, mentálhigiéniai specialista
Meditációs képzések

Két, korábban írt meséje itt olvasható: Várakozás és Delfinfiú
“A mesék többsége valóban felkínálja szimbolikájával, kódjaival, üzeneteivel a gyógyulás lehetőségét – ám ez csak akkor tud beteljesedni, ha híd születik a gyermek, az ember és a történet között. Ahhoz tehát, hogy a mese igazán hatni tudjon, szükséges a meghitt tér megteremtése, amelyben készek vagyunk védelmi falainkat lebontva teljesen átadni magunkat az élménynek”. (szabovirag)

Az almenükbe látogatva izgalmas információkat találhattok a meséről. (Feltöltés alatt, folyamatos bővüléssel.)
Olvasnivalók
Néznivalók
Virágról Bővebben