Láss tisztán!

happy_womanLáss tisztán! 

Mit ér bármelyik hangzatos eszme vagy nemes gondolat, ha nem vagyunk boldogok?

A spiritualitás könnyen vezethet tökéletességvágyhoz és függőséghez, vagyis miközben azt gondoljuk, hogy a helyes úton járunk, valójában elakasztjuk magunkat a fejlődésünkben, még inkább elszeparálódunk másoktól.
Ideig – óráig választékos, ál-magabiztos szónoklatokkal elkápráztatható ugyan a közönség, ám a lényeg e mesterséges állapotok által nem jut el az emberekhez: az igazi inspiráció az energiákban fogalmazódik meg. A belső ragyogásban, a tekintet élet-igenlő fényében, amely a kisgyermekek és az Önazonosság felé tartó bátrak sajátja.

Az egó és a hamis énkép persze a legkülönfélébb módszerekkel táplálható, és érthető, hogy az ember e látszat-építkezésbe fordul, hiszen így reméli elkerülni a szenvedést. Ám ez a folyamat törékeny világot teremt, állandó szorongás a kísérője, mert a tudatalatti bölcs: tisztában van azzal, hogy az illúziók a múlandóságra ítéltetnek…
Amit így hozunk létre, homokvárként omlik össze egy napon. Vagyis nem tehetünk mást, mint játszunk, és védjük, kóros gyanakvással e halandó birodalmat, egyre inkább bezárkózva magánvilágunkba.

De Te dönthetsz másként: felajánlhatod félelmeidet az elmúlásnak, és rábólinthatsz a tanulásra, az élet hozta tapasztalatok őszinte megélésére – és válhatsz ezáltal kíváncsi, a kalandokra nyitott, ártatlan gyermekké, aki hisz az itt és most születő egyediség varázslatában: képes rácsodálkozni mindarra, ami jön. Választhatod a csodatudatú létezést, amelyben esélyt kap minden és mindenki a pillanatról pillanatra való újjászületésre. Mert a spiritualitás valójában az élet maga, amely az újdonság mágiájában fürdőzik, nem kapaszkodva a múltba, sem a jövő árnyaiba: aki így VAN, csak szemlélődik és örül a lehetőségnek, amit elé hoz az Út, mert tudja, általa gazdagabbá válhat egyre nyíló szívében…

Cs. Szabó Virág