“Megdöbbentő élmény. Varázslat. Virág írói táborában voltam, és átírtam az életemet, boldogra. Nemcsak a három nap volt feledhetetlen a különleges, játékos gyakorlatokkal, a belső utazással, az inspiráló csapattal és a szinte kézzel fogható gyógyító energiákkal, hanem az is, ami utána jött… Tényleg áttranszformál mindent az, amiben részem lehetett. Köszönöm”. (Egy résztvevő, 2012)

Szabó Virág ötéves kora óta ír. Meséket, novellákat, regényeket. Nyomtatásban idáig hét könyve jelent meg, közülük jelenleg a Mandralínia első két részéhez lehet hozzájutni, a Fénypont Műhelyben (az első kisregényből azóta musical született).

Blogbejegyzései jelenleg a Facebook-on olvashatók, de hamarosan ezen az oldalon újraindul  születő írásainak folyama. 🙂
Virág – írásai révén – tizenöt évesen felkérést kapott egy városi diáklap főszerkesztésére, attól kezdve rendszeresen publikált a legkülönbözőbb helyi, megyei, később országos lapokban, magazinokban. Tizenhét éves volt, amikor a városi pedagógiai intézet megkereste, hogy tanítson újságírást a szakma iránt érdeklődő gyerekeknek. Ez a próbatétel olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a néhány fős kis csapat két foglalkozással később kilencven fősre gyarapodott, és egyre több felnőtt is látogatta a kamaszlány eredetileg tizenéveseknek meghirdetett programjait. Azóta Virág egyfolytában ír és tanít – tanít és ír (a legkülönbözőbb körökben és témákban, bármely korosztályhoz szólva).  Rendszeresen nyilatkozik televízióknak és rádióknak, újabban elsősorban a mese apropóján, amelynek népszerűsítése szintén fontos részét képezi alkotói útjának. Bővebben Virágról

Írói tréningeket tizennyolc évesen kezdett tartani – először egy hat fős kamaszcsapat felkérésére, akik korábban Virág egy újságíró tréningjén vettek részt, és kedvet éreztek a folytatáshoz, szabadidejüket nem sajnálva a közös szárnyalásra. Aztán következtek a hivatalos megkeresések, és egyre inkább a felnőtt korosztály került előtérbe. Tréningek, tanfolyamok, táborok… azóta is. Egyénileg és csoportosan. És kiderül, ezek a találkozások nem csak vagy nem elsősorban az írásról szólnak – inkább az önfelfedezésről, a gyógyulásról. Élmény van, játék, különös “beavatás” egy addig ismeretlen világrészbe. Így aztán nem meglepő, hogy nála az is tud írni, aki sosem próbálta; az is, aki sosem akarta próbálni; és az is, aki idáig csak az íróasztal-fióknak merte megsúgni írásvágyát. És közben tényleg átíródik az élet; nagy felismerések jönnek, ezáltal komoly lehetőség a változásra. Könnyek és hangos nevetés… Nagy érzelmek, és a megtisztulás hozta felszabadulás.

INTERJÚ VIRÁGGAL (a lap alján)

Virág mostanában elsősorban Kreatív Írást tanít, de az írás technikai oldalát is szívesen megismerteti (játékos formában) az érdeklődőkkel. Egynapos workshopok és többnapos táborok keretein belül lehet találkozni vele és szokatlan módszerével.

“Mindenki aranyból van. Az írói tréningek valójában a bányászatról szólnak. A pillanatban születő gyakorlatok és energiák utat nyitnak, befelé, a mélybe, ami által így a felszínen is megmutatkozhatnak a kincsek, amelyeknek a jelenlétéről talán a résztvevőknek sejtésük sem volt addig.
Szerelmetes élmény írni – önmagunk csodáját felfedezni valódi áldás. Az, hogy én ennek szemlélője lehetek – végtelen hálaérzet bennem; én is fejlődöm, változom e különleges, közös megélések által”. (szabovirag)

Néhány olvasói visszajelzés korábbi műveiről:
(Virág egy ideig Cs. Szabó Virágként publikált és szerepelt a médiában.)

MANDRALÍNIA
“A Mandralínia maga a csoda. A gyerekeimnek vettem meg, és mindhárman sokadszorra olvassuk. Határozottan azt érzem, hogy miközben elringat a történet, ébreszt és gyógyít is. Köszönöm”
“Nagyon erős spiritualitás van benne, gyerekmesébe ágyazottan. Be kell vallanom: Sugár Annában magamra ismertem. Így, felnőttként is. Segít a könyv rendbe tenni az életemet”
“Középkorú férfi vagyok. Azért vettem meg a könyvet, mert Virág írásait szeretem. Nem hittem, hogy egy mese ébreszt rá arra, hogy változnom kell, de így történt”
“Alig várom, hogy a musical is megvalósuljon… Harmadszor olvasom a könyvet, de még mindig hatást gyakorol rám. Minden gyerekkel és felnőttel elolvastatnám…”
“Egy hétig sírtam, amikor a könyvet olvastam. Mélységesen megindító és igaz.”

(A fotó a Mandralínia musical lemezbemutatóján készült, 2014-ben (balról jobbra: Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Veréb Tamás, Barta Ildikó, Vágó Zsuzsi, Dézsy Szabó Gábor, Seres Ildikó és az író Szabó Virág)) – A könyv és a CD megvásárolható az Alapítványnál.

– Átölelem a félelmeimet. Emberi Párbeszéd az Új Kor hajnalán című kisregény
“Elgondolkodtató, mélységeket magában hordozó írás. Izgalmas és érdekes, segít újabb kérdéseket feltenni” (FELDMÁR ANDRÁS pszichológus-pszichiáter) 
“Első olvasásra darabjaimra tört. Másodjára segített egy másik minőségemben felépíteni önmagam. Gyűlöltem, majd megszerettem, most meg imádom… Nagyon erős tükör…”
“Virág minden megjelent írását ismerem – ez más, mint az eddigiek. Nem tündérmese, hanem szigorú ébresztő, de tele fénnyel, szeretettel és reménnyel…”

Szabó Virág írói workshopjaira ezen az oldalon lehet bejelentkezni.