“Megdöbbentő élmény. Varázslat. Virág írói táborában voltam, és átírtam az életemet, boldogra. Nemcsak a három nap volt feledhetetlen a különleges, játékos gyakorlatokkal, a belső utazással, az inspiráló csapattal és a szinte kézzel fogható gyógyító energiákkal, hanem az is, ami utána jött… Tényleg áttranszformál mindent az, amiben részem lehetett. Köszönöm”. (Egy résztvevő, 2012)

Szabó Virág, Alapítványunk elnöke, ötéves kora óta ír. Meséket, novellákat, regényeket. Nyomtatásban idáig hét könyve jelent meg, a Mandralínia első kötetéből népszerű musical született. Írói tréningeket tizenhét évesen kezdett tartani – először egy hat fős kamaszcsapat felkérésére, akik korábban Virág egy újságíró tréningjén vettek részt, és kedvet éreztek a folytatáshoz, szabadidejüket nem sajnálva a közös szárnyalásra. Aztán következtek a hivatalos megkeresések, és egyre inkább a felnőtt korosztály került előtérbe. Tréningek, tanfolyamok, táborok… azóta is. És kiderül, ezek a találkozások nem csak vagy nem elsősorban az írásról szólnak – inkább az önfelfedezésről, a gyógyulásról. Élmény van, játék, különös “beavatás” egy addig ismeretlen világrészbe. Így aztán nem meglepő, hogy nála az is tud írni, aki sosem próbálta; az is, aki sosem akarta próbálni; és az is, aki idáig csak az íróasztal-fióknak merte megsúgni írásvágyát. És közben tényleg átíródik az élet; nagy felismerések jönnek, ezáltal komoly lehetőség a változásra. Könnyek és hangos nevetés… Nagy érzelmek, és a megtisztulás hozta felszabadulás.
Szabó Virág a Fénypont keretein belül is rendszeresen tart programokat, workshopokat, táborokat. Saját honlapja
Hamarosan felkerül a honlapra egy összeállítás, a Fénypont Írói Programjában részt vettek írásaiból készül egy élvezetes “kompozíció”, szíves olvasásra.

“Az írói tréningek valójában a bányászatról szólnak. A pillanatban születő gyakorlatok és energiák utat nyitnak, befelé, a mélybe, ami által így a felszínen is megmutatkozhatnak a kincsek, amelyeknek a jelenlétéről talán a résztvevőknek sejtésük sem volt addig. Szerelmetes élmény írni – önmagunk csodáját felfedezni valódi áldás. Az, hogy én ennek szemlélője lehetek – végtelen hálaérzet bennem; én is fejlődöm, változom e különleges, közös megélések által”. (szabovirag)

Néhány olvasói visszajelzés Virág korábbi műveiről:
(Virág egy ideig Cs. Szabó Virágként publikált és szerepelt a médiában.)

MANDRALÍNIA
“A Mandralínia maga a csoda. A gyerekeimnek vettem meg, és mindhárman sokadszorra olvassuk. Határozottan azt érzem, hogy miközben elringat a történet, ébreszt és gyógyít is. Köszönöm”
“Nagyon erős spiritualitás van benne, gyerekmesébe ágyazottan. Be kell vallanom: Sugár Annában magamra ismertem. Így, felnőttként is. Segít a könyv rendbe tenni az életemet”
“Középkorú férfi vagyok. Azért vettem meg a könyvet, mert Virág írásait szeretem. Nem hittem, hogy egy mese ébreszt rá arra, hogy változnom kell, de így történt”
“Alig várom, hogy a musical is megvalósuljon… Harmadszor olvasom a könyvet, de még mindig hatást gyakorol rám. Minden gyerekkel és felnőttel elolvastatnám…”
“Egy hétig sírtam, amikor a könyvet olvastam. Mélységesen megindító és igaz.”

A fotó a Mandralínia musical lemezbemutatóján készült, 2014-ben, a miskolci Operafesztiválon (balról jobbra: Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Veréb Tamás, Barta Ildikó, Vágó Zsuzsi, Dézsy Szabó Gábor, Seres Ildikó és az író Szabó Virág)
Szabó Virág rendszeresen felajánl Mandralínia-köteteket a Fénypont Alapítványnak, hogy az rászorulók számára továbbajándékozhassa a könyvet. Így az elmúlt években több iskola, óvoda, kórház, könyvtár és nehéz sorsú gyermek juthatott hozzá az adományhoz (összesen kb. 45 példány került így átadásra).

– Átölelem a félelmeimet. Emberi Párbeszéd az Új Kor hajnalán című kisregény
“Elgondolkodtató, mélységeket magában hordozó írás. Izgalmas és érdekes, segít újabb kérdéseket feltenni” (FELDMÁR ANDRÁS matematikus-író-pszichiáter) 
“Első olvasásra darabjaimra tört. Másodjára segített egy másik minőségemben felépíteni önmagam. Gyűlöltem, majd megszerettem, most meg imádom… Nagyon erős tükör…”
“Virág minden megjelent írását ismerem – ez más, mint az eddigiek. Nem tündérmese, hanem szigorú ébresztő, de tele fénnyel, szeretettel és reménnyel…”

Virág írásai közül néhány itt olvasható:
ÁTÖLELEM A FÉLELMEIMET
DELFINFIÚ
VÁRAKOZÁS

A Fénypont Alapítvány egy önkéntese, Gál Katalin angolra is lefordította a meséket – ezek (ingyenesen) igényelhetők az Alapítványnál.

Az elmúlt tizenhat évben Virág rendszeresen írta önismereti és gyermeknevelési blogjait, amelyek elérhetők, olvashatók voltak a honlapon. Napi szinten több száz olvasónak örülhetett így az Alapítvány. Nemsokára Virág újra elindítja blogját, ezúttal a viragszabo.hu oldalon találkozhattok írásaival.
A Fénypont Alapítvány önkéntes írókkal, fotósokkal Internetes magazint működtetett (Fényhordozók), sőt, papíralapú,  ingyenes környezetvédelmi kiadványok is megjelentek Virág és Péter szerkesztésében.
Ez utóbbi kb. 150 emberhez jutott így el. Virág és Péter aktív segítséget nyújtott – az Alapítvány nevében önismereti Internetes magazinok elindításában (pl. goldspirit).
Péter fotós honlapokkal gyönyörködtette a látogatók szívét, illetve saját zenéket komponált, amelyeket szintén megosztott különböző fórumokon.
A honlap változásaival ezek az anyagok ugyan az Interneten már nem érhetők el, de igény esetén az Alkotók ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére bocsátják őket.