A FÉNYPONT – SZELLEMISÉG:
A Fénypont RÓLUNK,
a fejlődni vágyó, harmóniára törekvő emberről SZÓL._MG_7251_l(Alapítványunk alelnöke, Péter fotója.)

A Fénypont azokról és azokhoz szól, akik:

Saját Útjukat, belső szabadságukat, harmóniájukat, kreativitásukat kívánják megtalálni. Önismeretükben mélyülnének. Alkotásra vágynak. Közösségi élményre szomjaznak. Ébrednének, változnának, változtatnának. Tudatosan haladnának fejlődésük Útján.
Hozzájárulnának a többi ember és a Világ pozitív fejlődéséhez.
Mindehhez különböző (általunk megtapasztalt, minden esetben SAJÁT) módszereket, technikákat, lehetőségeket kínálunk, amelyek valóban áttranszformálhatják mindennapjainkat, és új erőket ébreszthetnek bennünk.
Nem követünk semmilyen vallási, politikai, filozófiai irányzatot.
Az Emberben és Öngyógyító Képességében hiszünk.
Mindenkiben ott a MAG – amelyet ha vízzel, fénnyel, szeretettel és bizalommal öntözünk, ragyogó növénnyé varázsolhatunk. Játékkal, örömmel…
Ahogyan
Szabó Virág 
Mandralínia, a harcosok földje I. című kisregényéből készült musical vezérdala is hirdeti (zeneszerző: Barta Ildikó – dalszöveg: Izsó Angelika; Magyar Musicalekért Alapítvány)

 Reményünk, hogy Műhelyünk sokak által látogatott “randevúhelyszínné” nőheti ki magát, ahol találkozhatnak az Egy Célért dolgozók.

A Fénypont Kreatív Műhely 2003-ban hívódott életre, két szárnyaló-alkotó, szebb világért tenni vágyó fiatal, Szabó Virág és Csáti-Ersók Péter kezdeményezésére.
Az alapcél egy olyan közösség létrehozása volt, amelyben egymást támogatva alkothatnak olyan emberek, akik az élet bármely területén tevékenykedve, gondoskodni kívánnak egy élhetőbb, biztonságosabb, szeretet-gazdagabb jövő megalkotásáról.

A GYAKORLATI MÓDSZER

Mi kell a Boldogsághoz? Önismeret. Önszeretet. És megosztani Lényünk Fényét Másokkal…
(Szabó Virág)

Sokan, sokféleképpen fogalmazzák, de abban mindenki egyetért: a jelenlegi világ tragédiája a női (jobb agyféltekés) minőségek háttérbe szorítottsága, elnyomása. Helyette évszázadok óta csak erősödik a racionális elme hatalma.
Az elvárások uralkodnak a belső hang követése helyett… Félelmekkel telítődtünk, amelyek “gombnyomásra” aktivizálódnak, és falakat húznak ember és ember közé. Így élünk – helyesebben: túlélünk, ahelyett, hogy odaadnánk magunkat a Pillanat megismételhetetlen Varázslatának… és szárnyalnánk!