A FÉNYPONT – MÓDSZER: RÓLUNK,
a fejlődni vágyó emberről SZÓL

_MG_7251_l

A Fénypont azokról és azokhoz szól, akik:

Saját Útjukat, belső szabadságukat, harmóniájukat, kreativitásukat kívánják megtalálni. Önismeretükben mélyülnének. Alkotásra vágynak. Közösségi élményre szomjaznak. Ébrednének, változnának, változtatnának. Tudatosan haladnának fejlődésük Útján.
Hozzájárulnának a többi ember és a Világ pozitív fejlődéséhez.
Mindehhez különböző (általunk megtapasztalt) módszereket, technikákat, lehetőségeket kínálunk, amelyek valóban áttranszformálhatják mindennapjainkat, és új erőket ébreszthetnek bennünk.
Nem követünk semmilyen vallási, politikai, filozófiai irányzatot.
Az Emberben és Öngyógyító Képességében hiszünk.
Mindenkiben ott a MAG – amelyet ha vízzel, fénnyel, szeretettel és bizalommal öntözünk, ragyogó növénnyé varázsolhatunk.
Ahogyan
Szabó Virág 
Mandralínia, a harcosok földje I. című kisregényéből készült musical vezérdala is hirdeti:

 Reményünk, hogy Műhelyünk sokak által látogatott “randevúhelyszínné” nőheti ki magát, ahol találkozhatnak az Egy Célért dolgozókKöszönjük, ha éppen ezért hírét viszed szelíd, erőszakmentes mozgalmunknak. Honlapunkat rendszeresen bővítjük, gazdagítjuk.

A GYAKORLATI MÓDSZER

Mi kell a Boldogsághoz? Önismeret. Önszeretet. És megosztani Lényünk Fényét Másokkal…
(Szabó Virág)

Sokan, sokféleképpen fogalmazzák, de abban mindenki egyetért: a jelenlegi világ tragédiája a női (jobb agyféltekés) minőségek háttérbe szorítottsága, elnyomása. Helyette évezredek óta csak erősödik a racionális elme hatalma.
Az elvárások uralkodnak a belső hang követése helyett… Félelmekkel telítődtünk, amelyek “gombnyomásra” aktivizálódnak, és falakat húznak ember és ember közé. Így élünk – helyesebben: túlélünk, ahelyett, hogy odaadnánk magunkat a Pillanat megismételhetetlen Varázslatának… és szárnyalnánk!
DEFINÍCIÓ: Öngyógyítás = a Szárnyaink kibontásában és használatában való erősödés. 

baba

Hol kezdődik a NEVELÉS?
A fogantatás pillanatában (és már előtte). Ezért tartjuk fontosnak a Fénypont-Rendszer egyik első lépéseként a Fénypont Szülői Képzés létrehozását, hogy már maga a felkészülés az újszülött fogadására tudatos és bölcs folyamat lehessen.
A szülői mintákat örököljük ugyan, de van lehetőségünk változtatni azokon, ha úgy érezzük, mi a jövőben másként szeretnénk, mint egykor édesanyánk és édesapánk velünk tette, szintén az ősök mintáját követve…
A mesében ezt úgy nevezzük: megtörjük a családi átkot, és hetedíziglen felszabadítjuk elődeinket, önmagunkat és az utánunk jövőket a hibás, fájdalmat és szenvedést okozó rögzültségek alól… És persze saját Belső Gyermekünk biztonságérzetéhez is elengedhetetlen a boldog belső szülő, azaz ez a tréning mindenkinek szól, aki önfeledt, kacagó gyermekeket és felnőtteket kíván látni a világban.

MÁR FUTÓ KÉPZÉSEINK A TÉMÁBAN: 
A Fénypont Gyógyító Meseközpont szervezésében Szabó Virág rendszeresen és országszerte tart előadásokat a mese fontosságáról; Fonókat az élet-csomók élvezetes kibogozásáért, a szülői szerepek hiteles megéléséért… 

Mielőtt az Óvoda és az Iskola elindulhat, lényeges, hogy annak majdani pedagógusai, szakemberei megérezzék saját kreativitásuk határtalanságát, és elengedve téves nevelési beidegződéseiket, megismerjék az emberi-gyermeki természet valódi, öngyógyításhoz és fejlődéshez vezető igényeit. Ezt a folyamatot hivatott támogatni a Fénypont Pedagógus Képzés, amely nemcsak gyakorlati módszereket ad át, de az öngyógyításhoz szükséges energiát is.

Fénypont Óvoda és Iskola – amely húszéves korig kíséri a Gyermeket/Kamaszt, megtámogatva őt női energiáinak megtartásában, kibontakoztatásában, miközben hagyja erősödni a férfioldalt is. Az eredmény: Szárnyalni Kész, Tudatos, Elszánt, Célok felé haladni tudó, Lehetetlent nem ismerő, Boldog, Alkotó, Önismeretében Erős Felnőtt… OKTATÁSI PROGRAMUNKRÓL bővebben ITT olvashatsz.

kiralylany

Az, aki életkorából adódóan lemaradt egy különleges, gyermekközpontú iskola mindennapjairól – még mindig ne mondjon le a szárnyalásról!
Női Központunk a női energiák gyógyítására, kibontására ösztönöz
(a férfiakat is, hiszen női oldaluk nekik is van!), amelyek stabil alapját képezik a harmonikus, kölcsönös tiszteleten-szereteten-egyenrangúságon alapuló párkapcsolatoknak. Ha pedig a párkapcsolat rendben van, a gyermekneveléshez nem is kell más, mint saját önismeretünk, önszeretetünk stabilitása (kreatív tanfolyamok, workshopok), és a Mese Gyógyító Hatalma, amely által a (belső) gyermek önbizalmat, erőt merít, és rátalál saját bölcsességére, illetve az örök érvényű Tudásra. Az, aki ilyen belső örömérzetben éli a mindennapjait, hamarosan vágyakozni kezd arra, hogy tapasztalatait, boldogságát megossza másokkal – alkotói részlegünk ebben tud segítséget nyújtani, inspirációval, technikai fogások átadásával, biztonságos közeget teremtve hozzásegítünk ahhoz, hogy merj szárnyalni…
Az Öngyógyítás, majd az Erő Felvállalása a Titok – minderre Inspirációt kaphatsz a Fénypont Kreatív Műhelyben! Ezt az Utat mutatja be a Mandralínia című kisregény és musical is, amelynek varázslatára rácsodálkozhatsz ITT, és amelynek születéstörténete erős bizonyítéka annak, hogy a Rendszer működik. 🙂

MÁR FUTÓ KÉPZÉSEINK A TÉMÁBAN:
NŐI ÖNGYÓGYÍTÓ WORKSHOPOK, KÜLÖNBÖZŐ FORMÁKBAN
FELKÉSZÜLÉS A NŐI SZEREPEKRE, KAMASZLÁNYOKNAK (2017. szeptemberében indul)
SZAKRÁLIS ÍRÁS
A MESEHŐS ÚTJA – KALAND-WORKSHOP

Tegyünk Együtt, Fogjunk Össze Egy Jobb Világért!