Énkép

selfimageÉnkép

Aki összeszedi a bátorságát, és belenéz a Világtükörbe, felismeri saját Szépségét. Mindaddig azonban, amíg e döntés meghozatalától elválaszt a félelem, csak önszeretetlenségünk démonjai hitegetnek bennünket, hamis énkép-foszlányokból összevarrva arcunkat.
Az énképed a múltadban kapott jelzések összesítése: mindaz, amit lélektársaid kimondtak rólad, éreztettek veled kapcsolatban, vagy elkövettek feléd. Így pedig nem más, mint az ő szubjektív meglátásaik szintézise, aminek messze nem lehet köze az Egyetemes Igazsághoz, hiszen torzult személyiség-szűrőkön keresztül jutott el hozzád. Te mégis, önismeret híján, ebben hiszel – hiszen nincs belső iránytűd az élethez. Rászorulsz a külvilág véleményláncolatára, máskülönben képtelen lennél az emberi létezéshez szükséges identitástudat kialakítására. Ez azonban függés – állandó megfelelési kényszer, szeretetvadászat és kudarcélmény. Nincs köze Önvalód megéléséhez.
Az egyetlen megoldás arra, hogy megtudd, ki is vagy igazán – befelé kereshető, leereszkedve az önismeret sötét kútjába…és ott előcsalogatva a Fényt… ami Te magad vagy.

Cs. Szabó Virág