Ébredő világ

meditationÉbredő világ

Az ébredéshez Bátorság, Elszántság és Kitartás szükséges. Döntés és Erő. Megkapta isteni “hamuban sült pogácsaként” az ember a szabad akaratot, amely alapján saját sorsáról dönthet. Ám ezzel – kevesen ismerik még fel –  törvényszerűen hatást gyakorol a teljes emberiség állapotára is. Ha az emelkedés útját választja, a létezés aranyfényűvé transzformálásában  is szerepet vállal. Míg ha az anyagba zártságot helyezi a fókuszába – akár tud róla, akár nem -, az evolúciós haladást gátolja energiáival.

A világvége “elmaradt”,  és ezzel mintha az emberi figyelem is visszatérni kívánna a mindennapok rutinszerű megéléséhez, felelősséget hárítva: “ugyan, vaklárma volt az egész!”.
Ugyanakkor bölcs tisztában lenni azzal, hogy az ébresztési folyamat nem állt meg, sőt! mintha napról napra komolyabb erőpróbák elé állítana bennünket az élet.
Belső stabilitás nélkül könnyen elfújhat az egyre viharosabb szél.
Nem tudunk elbújni a kihívások elől, mert azok nem elsősorban – vagy nem csak – fizikai síkon bombáznak minket: egész lényünket rengetik meg, állítják választás elé.
A félelem a legfelelőtlenebb reakció ezekben az időkben. A tudatos válasz: az önismereti munka, a belső csönd megteremtése, a meditáció. Mert ha még jelen pillanatunkban esetleg hárítjuk is a külvilágból érkező, bennünket felrázni vágyó jelek fogadását – hamarosan ellenállásunk miatt még inkább fokozódik a helyzet, egyre intenzívebb és markánsabb üzenetekkel leszünk változásra kényszerítve. És így természetesen egyre nő a fájdalom, a szenvedés is…
Míg ha már most amellett döntünk, hogy átalakítjuk önmagunkat az Új Kori feltételekre, az átmenet hozta forradalmak gyeplőjét valószínűleg kézben tudjuk tartani.
Nem elég holnap elkezdeni a felkészülés folyamatát, hiszen nincs ember, aki meg tudná mondani, a következő napokban, hónapokban, években mi vár ránk. Ez ugyanis az ITT és MOST-ban, jelenlegi döntéseinkben dől el. Mindig emlékezz: amilyen magot vetsz a földbe, olyan termésre számíthatsz… És a világ is éppen olyan hellyé lesz, amilyennek a jelenlegi pillanatunkban – együtt – teremtjük…

Cs. Szabó Virág