A Csönd Szimfóniája

A Csönd Szimfóniája

Amit Önmagadért és másokért valóban tehetsz e kihívásos, lehetőségekben gazdag időkben: az elcsöndesülés. A meditáció az eszköz, amely társad lehet e belső forradalom során: kizárólag gondolat-áramod átmeneti kikapcsolása által tudnak ugyanis Lelked üzenetei megérkezni Hozzád.
Tény, hogy nem fájdalommentes a folyamat, de mindenkinek, kivétel nélkül szükséges megélni. Megválni rutinná vált, megkövesedett szokásainktól, téves mantráinktól és fejest ugrani az Ismeretlenbe: erőpróba. Mégsincs más választásunk, ha a Boldogság Útját kívánjuk járni, a szenvedés körforgásába való belefeledkezés helyett.
Az Emberiség Útja a Szabadságról szólna, ha nem korlátoznának bennünket saját, félelemalapú dogmáink. E gyönyörű Isteni Terv jelenlétében hogyan is feltételezhető, hogy korunk próbái ellenünk vannak, nem pedig értünk? Olyan krízisek érkeznek hozzánk, amelyek ébredésünket sürgetik, amikor mi elméből épp nemet mondunk saját fejlődésünkre. Ha e meditációban nyíló csöndek által beengedjük lényünkbe a fényt, az intenzíven átmos bennünket, így segítve az elengedés és a felemelkedés folyamatát.
Légy éber és tudatos: minden, ami a félelem irányába terel, távolít a boldogságtól, azaz hátráltat az Új Kor felé való haladásban. Az egyetlen bölcs Út a Szereteté.

Cs. Szabó Virág